Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SvSF


Denna vecka kan DU göra en livsviktig skillnad om du köper en Bingolott från en skytteförening eller annan återförsäljare. I Bingolottos Miljonkamp på söndag går nämligen ett stort överskott till några livsviktiga organisationer.
 
SISU Idrottsutbildarna har under hösten publicerat utbildningswebben Inkluderande idrott. Det är en webbplats om normer, och med kunskap och inspiration för att kunna forma en idrottsmiljö som välkomnar alla.
 
Det har fattats ett beslut i Dopingnämnden som berör skytterörelsen och användning av betablockerare i medicinskt syfte.
 
Luftgevärsskytten Anders Henricsson och compak sportingskytten Jim Forsberg får RF:s och Svenska Spels elitidrottsstipendium för året 2017-2018. Elitidrottsstipendiet ska underlätta för satsning på både studier och elitidrott.
 
I veckan får alla tävlingslicensierade och prenumeranter, föreningar och distrikt hem skyttelektyr att läsa. Detta eftersom höstens nummer av magasinet Svensk Skyttesport nu är ute.
 
Är du aktiv i gevär, pistol eller viltmål och vill gå på ett skyttegymnasium? Nu är det då dags för dig som börjar gymnasiet höstterminen 2018 att göra din ansökan! Den 1 december 2017 är sista dagen att söka till vårt RIG eller NIU.
 
Svenska Skyttesportförbundets ordförande Jimmy Persson lämnar förbundet. Det löpande styrelsearbetet fortsätter under ledning av vice ordförande Robert Wälikangas.
 
Svenska Skyttesportförbundet välkomnar distrikt och sektioner till årets Skytteforum som genomförs helgen 25-26 november i Bromma. Vi börjar klockan 10.00 på lördagen och avslutar cirka 14.00 på söndagen.
 
Skyttekortet är en grundläggande skytteutbildning för medlemmar i Svenska Skyttesportförbundet. Här listas några vanliga frågor och svar vad gäller skyttekortet.
 
I helgen genomfördes två föreningsträffar i Småland. Då distriktet är förbundets största sett till antalet föreningar togs det höjd för många besökare och träffarna genomfördes på två olika platser, i Nässjö under lördagen och i Växjö under söndagen.
 
Varje år får SvSF utvecklingsstöd från Idrottslyftet till barn- och ungdomsverksamhet. I år gavs stöd därifrån till bland annat RIG:et för en skytteresa för att stärka lagandan och jobba med eleverna som grupp. Här rapporteras från vårens resa.
 
Nu sitter en minnesskylt uppe över den klassiska OS 1912-skytteplatsen på Kaknäs i Stockholm. Där gick gevärs- och pistoltävlingarna under Stockholmsolympiaden 1912, då svenska skyttar inte gjorde någon besviken.
 
Det blev final för Stefan Nilsson i skeettävlingen på VM i Moskva och väl där var det nära, nära medalj. Men det bar sig inte hela vägen, utan han slutade till slut fyra. Finalplatsen var hans tredje raka på internationella mästerskap.
 
I somras sköt skeetskytten Stefan Nilsson hem EM-brons. Nu har han chans på ny mästerskapsmedalj. Han är nu nämligen klar för final på VM i Moskva! VM-finalen avgörs 17.00 svensk tid i dag lördag och kan ses live via länkar i denna nyhet.
 
Stefan Nilsson har gett sig själv ett bra läge i finaljakten i herrarnas skeet på VM i Moskva. I dag sköt han fullt i sin enda serie och inför morgondagens avslutning är han med uppe i toppen.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södermanlands Skyttesportförbund
Peter Ekström, Hällbergavägen 22
635 19 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 070-6573307
Fax: 016-123803
E-post: This is a mailto link

Se all info