Hoppa till sidans innehåll

Elin Åhlin vann både guld och brons på 6,5 SM

30 AUG 2020 17:27
Grattis Elin Åhlin, Bälgvikens skg, som vann guld i 6,5 ställning och brons i 6,5 liggande.
  • Skapad: 30 AUG 2020 17:27

Hämtat från Gevärssektionens hemsida

Elin och Olle vann Hemmabane-SM

Elin Åhlin från Bälgviken och Olle Gabrielsson från Rommehed har vunnit SM-guld förr. Men i år var allt väldigt annorlunda, ett virus fick oss inte att ställa in utan ställa om
Visst kanske tänkte någon att den där Strandh i Mariestad är nog lite tokig, när Roger lade fram sin idé på ett sektionsmöte. Visst har någon enstaka skytt och ledare tyckt att det inte blir lika rättvist som vanligt. Men, det handlade om just enstaka.

Bland en stor majoritet togs upplägget emot med gillande. Visst, det blir inte som vanligt, men vad har varit som vanligt under pandemins år 2020?

Dagen började med liggande

Lördagen började med tävlingarna i liggande. En kamp där det blev grymt jämnt i den öppna klassen och där fyra skyttar summerades till 344 poäng. Längsta strået av dem drog Olle Gabrielsson från Rommehed, närmast före Martin Nilsson, Kvistbro, och Elin Åhlin, Bälgviken. Alla tre med 100-poängare i finalen.

Bland veteranerna lyckades Lars Hedlund från Edsbjörke, med 244 poäng att gå på, spurta upp sig med en avslutande 100-poängare till 344 poäng och SM-guld. Samma poäng hade Ronnie Bjuvegård, Sölvesborg, på silverplatsen, fast med 245/344. 245 i grund hade även trean Ingemar Månsson, Helsingborg, som nu summerades till 342 poäng.

…och fortsatte med ställningar

I ställningsmästerskapet visade Casper Fredriksson, Ramselefors, att tidigare framgångar inte varit några tillfälligheter. Han ledde nämligen med 244 poäng inför finalen.

Elin Åhlin skuggade en bit bakom med 240, och då skotten satt markerades blev det lite EM-vibbar (trots att allt internationellt är inställt i år). 94 poäng där gav 334 poäng och seger med ”hela” (vi pratar om decimalernas sport skytte) fyra pinnar före tvåan Daniel Wallberg, Loos. Casper till slut trea med 329 poäng.

Christer Berntsson från Varberg gjorde lite av det omvända i veteranernas ställningsskytte. Han grundade med 240 i kvalet och kunde defilera i mål med 92 poäng och 332 dito totalt.

Tvåan Ingemar Månsson och trean Bengt Hansson, Bromölla, kröp något närmare från sina 236, men summerades till 329 respektive 328 poäng på de övriga pallplatserna.

En klapp på axeln samtliga

Under hela dagen har det strömmat in bilder, filmklipp och kommentarer på facebook-gruppen för nationellt skytte Sverige. Det värmer ett skyttehjärta att så många har varit på tårna och deltagit detta för oss alla väldigt annorlunda år. Oavsett vad det blev för siffra på resultatskärmen så ge er själva en klapp på axeln – det ni genomförde lördagen den 29 augusti är skyttehistoria.

Gevärssektionen vill rikta stort tack till alla skyttar som ställde upp – utfallet blev över vår förväntan och den där Strandh från Mariestad ska man kanske lyssna på fler gånger – men också stort tack till föreningar/distrikt som samlade skyttar till olika skjutbanor runt om i vårt land. Bevisen för detta finns på facebook – åtminstone för att en gammal 6.5-skytt från Småland ska få ståpäls på armarna.

Skribent: Peter Ekström
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södermanlands Skyttesportförbund
Peter Ekström, Hällbergavägen 22
635 19 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 0706573307
Fax: 016123803
E-post: skytteforbund.soderm...

Se all info